Home Важно Как да спестим пари и гориво с икономична кола под наем

Как да спестим пари и гориво с икономична кола под наем

как се пести гориво

Когато искаме да се възползваме от автомобил под наем, но разполагаме с определен бюджет, то тогава е най-разумно да изберем модел с добра икономия на гориво, за да спестим пари от разходите му. Икономичните коли под наем са най-добрият вариант за най-изгодна сделка. Това може да е опция, дори ако пътуваме с голямото си семейство и целия им багаж, защото в България ще открием компании за коли под наем с хибриден автопарк и разнообразни модели, които са напълно ориентирани към едно по-зелено бъдеще.

За да спестим пари и гориво с икономичен рент а кар, можем да приложим няколко основни стратегии.

  • На първо място, може да се ориентираме към градски коли, които са известни със своята икономичност. Ако пътуваме сами или с още един човек, бихме могли да се насочим към икономични коли с по-малък обем на двигателя, тъй като по-малките двигатели обикновено изразходват по-малко гориво. Ако сме със строго ограничен бюджет може да потърсим предварително онлайн, кои модели са специално проектирани за икономия на гориво, като например хибриди или електрически коли, тъй като те могат значително да намалят разходите ни.
  • Друг начин да спестим гориво е да възприемем техники на шофиране, които намалят разхода. Например, ускорявайки и забавяйки плавно, като избягваме бързото потегляне и спиране, тъй като тези действия изразходват повече гориво. В наш плюс е да поддържаме постоянна скорост, дори и да не сме резервирали автоматик, тъй като шофирането с равномерно темпо помага за оптимизиране на горивната ефективност. Новите коли под наем имат круиз контрол, който можем да използваме по магистралите, за да поддържаме постоянна скорост, като намалим ненужното ускоряване. Освен това, е добре да избягваме прекомерното движение на празен ход, тъй като то изразходва гориво. Ако ще стоим на място повече от минута, по-добре е да изключим двигателя.
  • Планирайки ефективно резервацията си, мястото на доставка и маршрута на пътуване, също ще ни спести гориво. Бихме могли да комбинираме няколко забележителности в един ден и в една посока, за да намалим общото изминато разстояние и пробег. Оптимизирайки маршрута си ще избегнем интензивния трафик или районите с чести спирания, които могат да изразходват гориво, поради постоянното ускоряване и забавяне. Използването  на навигационни приложения или устройства, за да намерим най-икономичните маршрути, които могат да включват заобикаляне на натоварени райони или използване на магистрали с по-ниски ограничения на скоростта, също е добро решение.
  • Да наемем нова кола под наем е много по-разумно и икономично, защото новите модели са отлично поддържани. Те са с нови гуми, което е в полза за нас, защото износените гуми и не достатъчно напомпаните създават по-голямо съпротивление при шофирането и изразходват повече гориво.
  • Може да помислим за някой, с който да разделим разходите си за наем и за гориво. Споделянето на разходите с приятели, роднина или колеги може значително да намали финансовата тежест на наемането на автомобил. Споделянето на rent a car не само спестява пари, но също така помага за намаляване на задръстванията по пътищата и за намаляване на въглеродните емисии, като насърчава по-екологична и устойчива околна среда.

В днешно време не е нужно да избягваме новите модели с много екстри или добавки, когато търсим коли под наем, за да си спестим пари. Напротив, новите коли стават все по-икономични, а допълнителните функции могат само да направят пътуването ни по-комфортно.

Като следваме тези съвети, можем да увеличим максимално икономиите и горивната си ефективност при наемане на икономичен автомобил, което ще направи пътуването ни по-рентабилно и екологично.