Как лесно да спестите за закупуване на нов автомобил?

192
как да купя кола евтино

Независимо дали сте решили да купувате нов автомобил или такъв втора употреба, това е крачка, която определено трябва да обмислите добре. Има множество неща, които трябва да направите, за да бъдете сигурни в колата, а бюджетът ви вероятно е ограничен. Затова в днешната статия, ви предлагаме да разгледате няколко стъпки, чрез които ще успеете лесно да спестите за закупуване на автомобила ви.

Определете реалистична сума за новия автомобил

Едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразите, е да определите реалистична цена, според вашите възможности и нужди. Ако сте решили да купите нова кола, трябва да имате предвид, че тази покупка е свързана с много първоначални разходи. Купуването на автомобил втора употреба обикновено започва с преглед на цялата кола, както и закупуване на авточасти. Авточастите от avtosklad.bg са качествени и ще можете бързо да се извършат ремонтите.

Как да финансирате купуването на автомобил?

След като сте решили, че имате нужда от нова кола, е редно да се замислите за реалистично финансиране, което може да си позволите. Ако разделяте вашите разходи, 50/30/20 – 50% за месечните ви неотложни разходи, 30% за всичко, което желаете и 20% за спестяване, то трябва да определите къде да позиционирате новия разход.

Разбира се, би било трудно да определите дали този разход трябва да отиде при нуждите, или при месечните неотложни такси, затова ви оставяме да прецените според конкретния случай, в който се намирате.

За всички от вас, които се изкушавате да изхарчите спестената сума, ви предлагаме да си отворите сметка, в която да поставяте парите и да нямате издадена карта. Това ще ви позволи да изтеглите парите само от банка, което е голямо неудобство и би ви отказало, ако искате да ги изхарчите за нещо различно от кола. Ако все пак не можете да спестите необходимите средства, потребителският кредит, както и лизингът са варианти.

За какво да внимавате при закупуване на нов автомобил?
Обикновено при закупуване на нов автомобил е добре да внимавате за фирмата, която ще изберете, цената, вноса, километража и някои елементи, които може фабрично да са сгрешени. Но когато става дума за автомобил втора употреба, има много повече неща, за които да внимавате.

Предлагаме ви да се насочите към доверен механик, с когото да отидете и да прегледате колата. Ако има такава възможност, е добре да докарате колата до сервиза и да се вдигне на подемник. Ще може да видите, какви ремонти ви предстоят, има ли ръжда и в какво състояние е цялото купе. Ако видите, че имате нужда от нови авточасти, може да се свържете със специалистите в сайта и да обсъдите най-добрите варианти. По този начин ще успеете да спестите от бюджета ви и няма да се налага да губите твърде много време.

Друг начин да спестите пари, е да направите някои от ремонтите сами. След закупуване на авточастите, преценете какво може да направите вие и така ще спестите от труда на механика ви.

Закупуването на автомобил може да бъде сложен процес, особено ако внимавате с парите си и искате да ги употребите оптимално. Препоръчваме ви да прегледате съветите от днешната статия и добре да ги обмислите. Каква марка ще е новият ви автомобил?