Home Любопитно Какви коли харесват жените?

Какви коли харесват жените?

Както и по много други въпроси, обикновено двата пола имат различно мнение какво означава хубава кола. Докато мъжете се захласват по техническите характеристики и търсят истински звяр, дамите подхождат към избора на автомобил коренно различно. Те отдават много по-голямо значение на външният вид на колата, нейният цвят, като не на последно място се вълнуват и дали точно този модел им подхожда най-добре на стила и излъчването.

Цветът

Що се отнася до цвета на автомобила-мечта за една дама, то статистиките сочат, че по-голямата част нежния пол определено си пада по ярки и наситени цветове. Фаворити са нюансите на ярко червено, синьо, розово и бяло. Според психолози, колкото по-ярък е избраният от дамата цвят на нейния автомобил, толкова повече тя държи да подчертае своята сексуалност.

Затова, господа, бъдете внимателни с дамите, които имат автомобили в ярки цветове! Не се знае как и по какъв начин ще се пробват да ви изненадат!

Но има и жени, които излизат от тези рамки и предпочитат класическите и спокойни тонове като черно, тъмно синьо или асфалтово. Все пак преобладаващото мнение, че колата трябва да бъде различна от обичайното и притежателката й да се откроява с нея на общия фон. Затова дамите с изявени творчески наклонности си падат и по ярко оранжево, наситено жълто или светло зелено и избират именно тези цветове за своите лични автомобили.

Купето

Също така, последните статистически проучвания разбиха на пух и прах мнението, че нежния пол предпочита мини автомобилите.

жените харесват кабриолетиНищо подобно – съвременната жена е запленена по-скоро от автомобили среден клас, като например Kia C’eed и Volkswagen Golf. Дори много дами споделят, че биха желали да имат и собствен ван.

Салонът

Що се отнася до салона, може би си мислите, че изисканите дами го предпочитат кожен и луксозен. Тук също трябва да ви разочароваме, защото дамите са склонни да заложат по-скоро на някой икономичен и сдържан интериор. Компромис с удобството на седалката обаче е невъзможен – дамите държат тя да е първокачествена, както и колата да бъде задължително снабдена с климатик. Естествено, нито една жена няма да се съгласи да се пържи в горещината, при положение, че е положила куп усилия да изглежда толкова добре!

Скоростите

На въпроса дали предпочитат ръчна скоростна кутия или автоматична такава, дамите с по-малък шофьорски стаж отговарят, че автоматичната им се вижда далеч по-добър избор. За разлика от тях изпечените шофьорки са точно на обратното мнение и си падат по ръчните скоростни кутии.

Марки и модели

Неотдавнашна класация определи марките автомобили, които най-често са купувани от жените. Оказа се, че модерната жена си пада най-вече по марката Volkswagen. Именно тази марка води сред най-купуваните от нежния пол коли, следвана от Citroen C2 или Peugeot 107, които се оказаха най-предпочитания избор за по-младите дами.

Ford обаче също не остава назад, особено що се отнася до модела Fiesta, както и Ford Fusion. Fiesta е номер две в класацията на най-тачените от дамите автомобили. А тези жени, които могат да си позволят по-скъпи модели, са се насочили най-вече към Ford Focus или Ford Focus Coupe Cabriolet.

Mercedes A-Class заема следващото място в класацията, следван от Citroen C2 и Peugeot 107.

Списъкът завършва с Mitsubishi Lancer.

Още интересни факти за жените и колите – в Ladybook.bg.