Home Важно Какво е необходимо за гражданска отговорност – съвети от I&G

Какво е необходимо за гражданска отговорност – съвети от I&G

жените харесват кабриолети

Автомобилното застраховане може да бъде задължително и незадължително. Към първия вид спада застраховка “Гражданска отговорност”, която е неотменима и всеки шофьор трябва да я сключва всяка година. Тя важи при възникването на определени застрахователни събития, както и когато са налице имуществени и неимуществени щети, причинени от трети лица. Изберете гражданска отговорност от Ай енд Джи Иншуранс Брокерс, която можете да сключите и онлайн. Изготвените документи се изпращат в кратки срокове по куриер, което допълнително улеснява застрахованото лице.

Как се сключва застраховка “Гражданска отговорност”

ГО е вид застрахователен продукт със задължителен характер. Той е приложим в случаите, в които определени събития са довели до телесни, материални и нематериални щети, които застрахователното дружество има задължението да покрие:

  • Смърт или телесно увреждане;
  • Загуби, касаещи нечие чуждо имущество;
  • Пропуснати ползи, които са вследствие на вредата;
  • Акуратно извършени разходи, които имат връзка с предходните обстоятелства.

Лимитите също варират според това на коя територия е възникнало застрахователното събитие – Република България или в някоя от другите страни-членки на ЕС. Важно е също така да се знае, че валидността на гражданската отговорност е една година, като след това тя подлежи на задължително подновяване. Може да се сключи на разсрочено плащане или да се извърши еднократна вноска.

Какви документи са необходими

За сключването на застраховка “Гражданска отговорност” трябва да представите някои видове документи, като талона на автомобила, шофьорската книжка и личната карта. Ако сте решили да заложите на онлайн застраховане, в случая ще е необходимо просто да въведете своите данни в полетата, за да бъде генерирана поръчката. Лесно, приятно и удобно.

Защо да изберем онлайн застраховане от Ай енд Джи Брокерс

Онлайн застраховането дава на всеки един от нас възможност да се погрижи за сигурността си и неотменимите въпроси без излишно губене на време. Често пъти се случва да имаме неща за вършене, но да не можем да излезем от работа за час-два. Това ни принуждава да отлагаме и отлагаме важните дела, като например сключването на ГО. Ай енд Джи Брокерс предлага на всички свои клиенти шанс да се погрижат за сигурността на своя автомобил и онлайн, за да не губят от ценното си време, но наред с това да бъдат изрядни по отношение документите на колата.