Home Важно Къде са най-евтините онлайн авточасти?

Къде са най-евтините онлайн авточасти?

евтини авточасти откъде

Повечето собственици на автомобили смятат, че единственият начин да закупят онлайн оригинални авточасти е да са нови. Старите употребявани аналози също могат да са такива, но са значително по-евтини. Къде се предлагат подобни резервни детайли и какви са предимствата от покупката им? В кои случаи и от къде е препоръчително да се купуват втора ръка?

Могат ли евтините употребявани онлайн авточасти да са оригинални

В голяма част от случаите, сваляните части от излезлите от употреба автомобили също са оригинални и по качество сравними с новите. Това са компонентите, които автопроизводителят е използвал за сглобяването на превозното средство в завода. Те са напълно оригинални и често се използват в различните сервизи за ремонт и поддръжка на колите.

Произведени са от висококачествени и тествани от производителя метални сплави, но единствената съществена разлика с новите части е намаленият им експлоатационен период. Тоест, онлайн авточастите са до известна степен износени, но със значителен оставащ период за използване. Новите аналози са с нулева експлоатация, но това ги прави и значително по-скъпи.

Защо повечето хора купуват евтини онлайн авточасти

Въпреки че са износени до известна степен, употребяваните части за коли имат своите неоспорими предимства и хората ги предпочитат, тъй като:

  • са значително по-евтини – могат да намалят разходите за поправка и поддръжка. Спестяването на средства е с около 50%;
  • запазват гаранцията на автомобила – използването на евтини онлайн авточасти за ремонта и поддръжката няма да навреди на гаранцията на превозното средство;
  • авточастите втора ръка са тествани и висококачествени – в специализираните онлайн магазини, обичайно използваните компоненти предварително се тестват за работоспособност и съответствие с нужните характеристики. Тъй като се демонтират от конкретен модел и марка непотребен автомобил, напълно съответстват на функционалния аналог на превозното средство. Съхраняват се в подходящо оборудвани складове, а доставките им са относително бързи.

Откъде могат да се купят най-евтините

Евтините оригинални използвани авточасти са достъпни в различни онлайн платформи, които позволяват закупуване от всяко място и по всяко време. Те са адаптивни със съвременните мобилни и настолни устройства.

Подходящи обекти за покупка са специализираните онлайн магазини. Обикновено изкупуват непотребни употребявани автомобили от автоморгите и ги разглобяват на съставните им компоненти, отделяйки унищожените и непотребни части. Притежават различно оборудване за тестване работоспособността на компонентите, с което гарантират функционалността им.

Сайтовете за обяви са друг подходящ онлайн източник на евтини части за различните марки и модели коли и двигатели за тях. На техните уеб страници, според Bazar.bg, лесно се намират търговци, притежаващи различни автомобили и предлагащи специфични употребявани компоненти за отделните системи на превозното средство. За да попаднете на съвестен търговец, доверявайте се на тези с висок потребителски рейтинг в платформата. Специалистите съветват, никога да не плащате предварително пари, колкото и изгодна да е цената на предлаганите компоненти.

Директното посещение на автоморгите също е отлично решение за намиране на евтини и оригинални авточасти. Недостатък в случая е необходимостта от пътуване до определено място и съобразяване с работния график на обекта.

Кога си заслужава и кога не покупката на употребявани части за коли

При смяна на цели метални компоненти си заслужават употребяваните аналози. Без значение от типа на системата, при избора се обръща внимание на модела и марката на колата. Ако продуктите са за двигателя, има значение дали той е бензин или дизел.

В никакъв случай не купувайте употребявани консумативи. Това са компонентите, които имат твърде ограничен експлоатационен живот. Подобно правило е особено валидно за отделните видове уплътнения, ангренажни и пистови ремъци, течности, филтри и т.н. Сменят се след определен пробег и при покупката втора ръка, не знаете преди това в какъв период от време са използвани и колко километра са навъртяни с тях.

Майсторите не препоръчват покупката на трудни за смяна авточасти през интернет сайтовете. Сред тях са различните видове помпи, ролки, съединител и т.н. Дори и да са евтини, работата по смяната им е твърде скъпа. Новите продукти са с максимално време за работа и няма да се налага двойно по-скъпо плащане.

Съществуват и много случаи, в които използването на втора употреба авточасти онлайн е добър избор. Подобни компоненти, според експертите, отговарят на два критерия: нямат определен ресурс и работят дълго време без механични повреди и износвания. Вторият критерии е качеството им да е по-добро от това на аналозите. Оригиналните части за купето фабрично са поцинковани, грундирани и боядисани, така че издържат по-дълго от новите китайски аналози.

Как да познаете оригиналните от нискокачествените копия

Произвеждащите нискокачествени копия компании постоянно подобряват своите продукти и ги правят неразличими по външен вид от оригиналите. Въпреки това, за да са сравнително евтини, качеството им се поддържа ниско. Използват се лесно износващи се и чупливи сплави, често подобни продукти се отличават с различно отклонение от техническите характеристики на оригиналите и са много по-достъпни. Именно това е и първата индикация за нискокачествен продукт. Закупуването им не си заслужава, тъй като са с малък експлоатационен период и ще се налага честата им покупка и смяна.

Подобни аналози могат да бъдат много опасни, когато предназначението им е свързано с правилния и прецизен контрол и управление на превозното средство. Такива са накладките, спирачните дискове и други. Неправилното им сработване може да предизвика ПТП и други по-сериозни последствия, което елиминира ползите от пестенето на пари.

За какво да внимавате при избора

Винаги, на първо място, добрата външност дава представа за състоянието на покупката, но не гарантира нейната работоспособност. Наличието на гаранция несъмнено е предимство, но е рядкост при пазаруване от сайтове за обяви. Единственият начин за проверка на работоспособността е инсталацията на място и изпробването.