Коя марка автомобилни масла е най-добрата?

440
Най-доброто масло за колата

На пазара има няколко различни марки моторни масла, но коя да изберете? Ще разгледаме някои от най-добрите марки, включително Mobil 1 Super, Liqui Moly, Valvoline и Comma. Всяка марка има своите достойнства и недостатъци. Ще ви дадем и бърз преглед на предимствата на всяка от тях. В крайна сметка решението зависи от вас.

Mobil 1 Super

Mobil 1Supercar е патентована комбинация от водещи компоненти, която осигурява превъзходна производителност за различни ситуации на шофиране. Осигурява изключителна защита срещу износване и може да се използва при ежедневно шофиране. Тези масла, също така, удължават живота на вашия двигател и помагат да се поддържа ефективността на вашите емисионни системи.

Както Mobil Super, така и Mobil 10W-40 имат различни нива на защита. Това е една от най-предпочитаните марки за автомобилни масла, както в световен мащаб, така и в България. Подходяща е дори за състезателни автомобили, заради страхотните си качества.

Liqui Moly

Що се отнася до автомобилните масла, марката Ликуи Моли е непобедима в дългосрочен план. Техните продукти предлагат несравнима защита срещу износване и спомагат за надеждното смазване както при високи, така и при ниски температури. Въпреки по-високата си, в сравнение с други продукти,  цена, тези на Liqui Moly все още са сред най-популярните и надеждни моторни масла, налични днес.

Ако търсите висококачествено масло на достъпна цена, Liqui Moly Leichtlauf може да е правилният избор. Компанията произвежда автомобилни масла за различни приложения, включително мотоциклети  и дори търговски превозни средства. С над четири хиляди различни автомобилни продукта, има масло Liqui Moly за почти всяка нужда.

Valvoline

Моторното масло и автомобилните масла Valvoline правят много важни неща за вашия автомобил. Моторното масло и автомобилното масло Valvoline охлаждат двигателя и изпълняват няколко основни задачи. Моторното масло предпазва от прегряване. Моторното масло охлажда части като колянов вал, бутала, лагери на пръти и зъбни колела. Синтетичните моторни масла са по-скъпи от конвенционалните, защото преминават през по-сложен процес на рафиниране.

Моторните масла са направени да осигуряват различни нива на защита и ефективност. Маслото за автомобили Valvoline се препоръчва силно от големи производители на автомобили като Honda, Toyota и Porsche. Освен това, маслото не съдържа примеси, което ви позволява да шофирате с месеци, без да изхабите старото масло, и помага за елиминирането на токсините от вашия двигател.

Comma

Ако се чудите дали Comma е най-добрата марка автомобилно масло, попаднали сте на правилното място. Тази марка предлага гама от висококачествени смазочни материали, които са сертифицирани от Европейската техническа асоциация за смазочни материали (ATIEL). Сред тях са редица специализирани степени и разнообразие от класически масла, които не съдържат детергенти. Компанията също така управлява фабрика със собствен научен отдел, където учените работят непрекъснато за подобряване на продукцията. Освен това, маслото е сертифицирано от ACEA и има сертификат за качество от органа на индустрията.

Comma произвежда собствено двигателно масло, като марката използва висококачествени сурововини. Освен това, марката произвежда всички свои продукти вътрешно и контролира всеки етап от производството. Компанията умее  бързо да реагира на променящите се изисквания на клиентите, като непрекъснато подобрява своите продукти.. Това помага да постигне конкурентно предимство на пазара.